*Τίτλος: Τα Τονωτικά Της Θέλησης
*Υπότιτλος: Κανόνες Και Παραινέσεις Στην Επιστημονική Έρευνα
*Συγγραφέας: Santiago Ramon y Cajal / Σαντιάγκο Ραμόν Καχάλ
*Νόμπελ Ιατρικής
*Μετάφραση: Λάζαρος Κ. Τριάρχου
*Εκδόσεις: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
*Έτος Έκδοσης: 2015
*Σελίδες: 348
*Σχήμα: 17 Χ 24
*Μαλακό εξώφυλλο
*Κατάσταση: Άριστη / Καινούργιο
*Τίποτε δεν τονώνει το ηθικό τόσο, όσο η χαρά της ανακάλυψης. Το κλασικό αυτό βιβλίο – καθολικευμένο για την Επιστήμη, πολλαπλή και απέραντη στις μορφές της, αλλά μία στις αρχές της θέτει τις ορθολογικές βάσεις και τις συνθήκες της επιστημονικής έρευνας. Έχοντας εκδοθεί σε δέκα γλώσσες, διαμορφώνει, επί έναν αιώνα, γενιές ερευνητών στην Ευρώπη, τις Αμερικές, την Ιαπωνία. Υπό την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου, ο Καχάλ αφυπνίζει τα ευγενή κίνητρα για την πρόοδο της γνώσης, Στη θέληση, παρά στο ταλέντο, αποσκοπούν οι παραινέσεις, επειδή αυτή είναι εκπαιδεύσιμη και επειδή κάθε μέγα έργο στην Επιστήμη και στην Τέχνη είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου πάθους στην υπηρεσία μιας μεγάλης ιδέας. Ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη, η ελληνική έκδοση παρουσιάζει το κείμενο στην ολότητά του, με τις μαρτυρίες εξεχουσών προσωπικοτήτων της Επιστήμης και των Γραμμάτων.
– Υποκλίνομαι με βαθύ σεβασμό μπροστά στη μνημειώδη μορφή αυτού του ευγενούς ανθρώπου, που έκανε την Ισπανία στην επιστημονική βιβλιογραφία ό,τι την έκαναν ο Θερβάντες στη Λογοτεχνία και ο Βελάθκεθ και ο Μουρίγιο στη Ζωγραφική».Gheorghe Marinescu (1863-1938) Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου
«Οι καίριες ιδέες του μεγάλου Ισπανού ερευνητή τον καθιστούν Πατριάρχη της Επιστήμης. Μολονότι η πετυχημένη παρατήρηση και οι δεξιότητες σχεδιασμού, καθώς και ο πλούτος της εφευρετικότητας και η λογική σκέψη, δεν μαθαίνονται από τα βιβλία, ωστόσο, το συγκεκριμένο διευκολύνει ακριβώς την εφαρμογή των αρχών του παραγωγικού συλλογισμού και της μάθησης. Ο Καχάλ, αυτοδίδακτος παιδαγωγός χωρίς σύνορα, παρέχει την καλύτερη μαρτυρία».
-Mihály von Lenhossék (1863-1937)
Καθηγητής Ανατομικής Πανεπιστημίου Βουδαπέστης
«Υπήρχε σαφώς το στοιχείο του μεγαλείου στον Καχάλ. θα ήταν υπερβολή να πω ότι είναι ο μεγαλύτερος ανατόμος που γνώρισε ποτέ ο εγκέφαλος: Η λιτότητα των μεθόδων και των ιδεών του απεικονίζει πόσο μοναδικό ήταν το κράμα στο οποίο συνδύαζε τους τρόπους της παλαιάς φρουράς με την υπερσύγχρονη Επιστήμη».
Sir Charles Sherrington (1857-1952)
Καθηγητής Φυσιολογίας Πανεπιστημίου Οξφόρδης
Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 1932
«Αυτό το βιβλίο του Δον Σαντιάγο θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική ύλη για κάθε τελειόφοιτο του λυκείου. Πρόκειται για ένα από τα βιβλία που έχω διαβάσει και ξαναδιαβάσει τις περισσότερες φορές στη ζωή μου, γιατί κανέναν δεν θαύμαζα στα χρόνια μου τόσο, όσο τον Καχάλ. Αν έγινα κάτι ή αν κατάφερα κάτι, το οφείλω σε αυτόν.
-Severo Ochoa (1905-1993)
Καθηγητής Βιοχημείας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης
Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 1959